پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد ، گفت؛بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید قابل درمان است که در صورت عدم تشخیص به هنگام و یا درمان نامناسب می‌تواند موجب بروز عقب ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک می شود همچنین عدم تشخیص و درمان مناسب و به هنگام بیماری در مبتلایان بار بیماری سنگینی را بر خانواده و جامعه وارد می کند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد ، گفت: بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید قابل درمان است که در صورت عدم تشخیص به هنگام و یا درمان نامناسب می‌تواند موجب بروز عقب ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک می شود  همچنین عدم تشخیص و درمان مناسب و به هنگام بیماری در مبتلایان بار بیماری سنگینی را بر خانواده و جامعه وارد می کند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس محمد رضا قلعه گلاب افزود؛ در صورت تشخیص به هنگام درمان ساده، آسان، ارزان و موثر است بوده که با غربالگری نوزادان و شناسایی بیماران و درمان مناسب آنان، عوارض جدی بیماری اتفاق نیفتاده و با حفظ ضریب هوشی طبیعی در بیمار، فردی مولد و سالم به جامعه تحویل داده می‌شود.


وی تصریح کرد؛ ادغام برنامه کشوری غربالگری نوزادان برای بیماری کم کاری تیروئید، در مهرماه ۱۳۸، اجرای همزمان آن در روستاها و شهرها دستیابی به پوشش بیش از ۹۷ درصد در کمترین زمان ممکن و شروع درمان در کلیه بیماران شناسایی شده است.


مهندس قلعه گلاب ادامه داد؛ ضریب هوشی طبیعی در همه بیماران تحت درمان با دارا بودن هزینه به سود 1 به 22 و بستری سازی مناسب برای غربالگری بیماری های مهم و قابل پیشگیری غربالگری در نوزادان، از ویژگی های مهمی است که در این برنامه را در دنیا بی نظیر کرده است.


معاون فنی مرکز بهداشت استان یادآور شد؛ غربالگری نوزادان به آزمون‌های اطلاق می شود که در چند روز اول زندگی نوزاد انجام می شود، بنابراین نوزادانی  که ممکن است بیمار باشند موارد مشکوک از نوزادانی که احتمالاً بیمار نیستند جدا می‌کنند که پس از غربالگری و تعیین موارد مشکوک باید آزمایش های تایید تشخیص انجام شده تا ابتلا به بیماری مسجل گردد.


کارشناس برنامه غربالگری کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان،گفت؛ غربالگری نوزادان فعالیتی پیشگیرانه بوده که منجر به تشخیص بیماری های قابل درمان اندوکرین، متابولیک، ژنتیک، هماتولوژیک و عفونی می شود،که با شروع غربالگری نوزادان برای بیماری های متابولیک از دهه 60 میلادی، افق جدیدی در ارتقاء سلامت نوزادان و کودکان باز شد و از حدود دو دهه قبل،این فعالیت بعنوان یک فعالیت بسیار مهم محسوب می شود.


محمد طاهر پاراد عنوان کرد؛ با انجام  غربالگری نوزادان در کشورهای پیشرفته در چند دهه گذشته، نشان داده است این برنامه در کشور ها نه تنها با تشخیص زودرس بیماران درمان به موقع و مناسب آنها و پیشگیری از بروز و عقب ماندگی ذهنی و دیگر عوارض مهم بیماری‌های مورد غربالگری، و همچنین پیشگیری از هدر رفتن سرمایه های انسانی و مالی به بیماران و خانواده هایشان و جامعه خدمات بسیار مهمی ارائه شده  که حجم وسیعی و ارزشمندی از اطلاعات اپیدمیولوژیک فراهم می آورد.


وی اضافه کرد؛ اجرای این گونه برنامه ها زمینه بسیار مناسبی برای تحقیقات کاربردی مناسب را پیش روی دانشمندان تمام کشورها از جمله در کشور ما فراهم گردید بنابراین برنامه غربالگری نوزادان فقط انجام یک آزمایش غربالگری نیست بلکه تجربه پنجاه ساله دنیا در رابطه با غربالگری نوزادان منجر به تدوین یک سیستم متشکل از ادغام بسیار ظریف حداقل ۶ جزء مختلف شده است آن ۶ جز شامل: آموزش، آزمون، غربالگری، پیگیری اولیه، تشخیص، مراقبت و ارزشیابی هستند.


وی در پایان خاطر نشان کرد؛غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان 3 تا 5 روز پس از تولد به مراکز بهداشتی و درمانی محل سکونت از طریق نمونه گیری خون از پاشنه انجام ‌گیرد  و مراجعه به هنگام والدین جهت نمونه گیری اولیه به مراکز بهداشتی درمانی همچنین  مراجعه به پزشک پس از اعلام نتیجه جهت تشخیص بیماری و شروع درمان از اهمیت بالایی برخوردار است بهترین زمان شروع درمان زیر28 روز است.


 به گزارش وب دا: کارگاه کم کاری تیروئید نوزادان با حضور معاون فنی معاونت بهداشتی، ظفر پریسایی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، سید علی موسوی رجا ریئس گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیر، کارشناسان و پزشکان هشت شهرستان استان و فوکال پوینت برنامه استانی دکتر مرادی شیبانی فوق تخصص غدد در سالن اجتماعات این معاونت برگزارشد.